Peer-gruppesparring

En nærværende og tryg løsning midt i mellem

Sociale medier -> peer-gruppesparring <- traditionel behandlingsmiljø.

Peer-sparring foregår i grupper på ca. 6 deltagere. Gruppen mødes over platformen Teams og er sammensat efter ønsket tema/emne.
Det kræver ingen forkundskaber at deltage, kun at du er dig og og ønsker hjælp gennem andre, samt har lyst til at dele din viden og erfaring med andre. Du skal dog være klar, og forberedt på at du i en gruppe peer-sparring kan "møde" mange forskellige problemstillinger, udfordringer eller dilemmaer som i et eller andet omfang kan påvirke dig. Skulle du som deltager have brug for at "slippe" en oplevelser bagefter er du altid velkommen til at kontakte mig. Vi kan ikke drøfte sagen, men håndtere din oplevelse.  
Følg med under Booking, hvilke Teamgrupper der er oprettet, og hvornår de forløber. Herud fra kan du tilmelde dig den gruppe/begivenhed der passer til dig og dit behov.  

Online peer-gruppesparring er noget vi skaber sammen, så har du ønsker om et tema/emne, så kontakt mig endelig.

Peer-sparring

Peer-begrebet stammer fra England - par "lige" og betyder jævnbyrdig/ligemand/ligestillet.
Sparring betyder, at få modspil, modtage råd, vejledning og feedback fra en eller flere personer med viden eller erfaring inden for et bestemt område (Tema). For her igennem at hente inspiration og motivation til at udvikle ens egne færdigheder, ideer og holdninger. ". Kilder - Den danske ordbog, AI

Mødekultur

Forventninger ved sparring - alle trives bedst når der er en god mødekultur:

  • Vær klar til tiden.
  • Er klar på en meget rammesat og struktureret sparring.
  • Har tålmodighed med andre.
  • Have kameraet tændt under hele sparringen, da det giver tryghed og en mere nærværende oplevelse for alle deltagere.
  • Hold din mikrofon slukket når du ikke er ”på”.
  • Ingen medlyttere i rummet ved deltagelse af en gruppesparring. (skaber usikkerhed i gruppen)
  • Del kun det i gruppen du har det godt med.
  • Vi har alle tavshedspligt overfor det der drøftes i gruppen.
  • Hold en positiv tone.
  • Deltag aktivt, gerne med Toms up, smileys o.l.
  • Er indstillet på at sparring med andre er at give og tage. Dvs. det ikke nødvendigvis er dig der er i fokus, men at du inspireres gennem andres viden og erfaringer og må omsætte det til dit liv/din rejse. - Tager ansvar for egen læring.
  • Brug gerne chatten.
  • Har fundet papir og blyant til noter inden sparringen begynder.
  • Hyg om dig selv - find en kop kaffe/te eller noget koldt du kan nyde undervejs.

Dagsorden ved peer-gruppesparring:

1.     Når vi mødes online, vil jeg byde velkommen, og hver deltager får 2-3 minut til at præsentere sig og deres dilemma, udfordring, problemstilling o.l. som de har valgt at tage med til sparringen. Der tages samtidig stilling til i dialog med mig hvilken form for sparring der ønskes (se nedenstående sparringsmodeller)  

2.     Herefter vælges/prioriteres hvilke dilemmaer/udfordringer eller problemstillinger, gruppen ønsker vi har fokus på gennem gruppesparring.

3.    Nu vil den som skal have sparring uddybe sin udfordring/sit problem, og fremhæve hvad vedkommende ønsker hjælp til.  

4.     Efterfølgende får alle mulighed for på skift at stille uddybende og afklarende spørgsmål til vedkommende. Eksempelvis: Hvor tit har du...?, Hvem har hjulpet dig?, Hvordan har du prøvet at..? Er du flyttet? osv. osv.

5.     Slutvis vil alle skiftevis komme med deres råd, anerkendelse, feedback o.l. til den der modtager sparringen.

Sparringsmodeller
Hvad ønsker du støtte/hjælp til?

Uddybende sparring 

Her har du ca. 5 minutter til at beskriver din udfordring/dit problem, hvor efter gruppen stiller afdækkende og afklarende spørgsmål indtil alle har fået de svar de behøver for at kunne give en konstruktiv feedback eller gode råd. .  

Hvis det var mig...

Her har du ca. 5 minutter til at beskrive din udfordring/dit problem, hvorefter gruppen stiller 1-2 afklarende spørgsmål. Herefter vil du får gode råd fra gruppen ud fra hvad den enkelte ville gøre hvis de var i din situation. 

Et boost/et skulderklap

Her har du ca. 5 minutter til at beskrive din udfordring/dit problem, hvor efter gruppen stiller 1-2 afklarende spørgsmål. Herefter vil du få anderkendelse af gruppen ved at de skiftes til at fremhæve det du gør godt. 

Praktisk info ved deltagelse peer-gruppesparring:

  • Ved tilmeldingen til en peer-gruppesparring får du ved tilmeldingen tilsendt et link du skal benytte på dagen. (Obs på om mailen ender i dit spamfilter).
  • Det er dit ansvar at Teams fungerer hos dig inden mødet. Af erfaring ved jeg, at det kan være en god idé at afprøve linket og få installeret Teams dagen før eller flere timer før mødestart.
  • Det er dit ansvar at din teknik virker, fx dit internet, kamera, lyd m.m. I har mulighed for at blive lukket ind i mødet 10 minutter før, for at sikre at teknikken virker ved mødestart. Det kan være en fordel at have Teams installeret på mere end én devises. (Pc, iPad eller tlf.) Så kan du skifte, hvis der opstår problemer.
  • Det er ikke lovligt at optage lyd og billeder ved deltagelse af en sparring.